Zighy Bay roikkui omalla dream-listallani vuosia. Suurin syy roikkumiseen oli hotellin hintataso, sillä tuhat euroa per yö alkaa mennä minunkin kipukynnyksen yli. Eräänä päivänä hartaisiin toiveisiini vastattiin ja sain varattua hotellin ilman henkilökohtaista vararikkoa.

Ja niin uusi lempihotellini näki päivänvalon. Ajoimme Dubaista kahden yön “staycationille” Omanin puolelle Six Senses Zighy Bayhin. Ainut negatiivinen kokemus hotellin kanssa tapahtui juuri ennen Omanin puolelle siirtymistä. Rajalla piti olla odottamassa hotellin rajavastaava, mutta ketään ei näkynyt eikä kuulunut. Fujairahissa Arabiemiraattien puolella ei jostain mystisestä syystä dU:n liittymät toimi (paikallinen Teliasonera), joten en pystynyt soittamaan edes hotellille. Pitkän sähläämisen jälkeen hotellin rajahenkilö suvaitsi tulla paikalle ja pääsimme jatkamaan matkaamme hotellille.

Pelkkä ajo hotellille on kokemuksen arvoinen. Hotellille pääsy vaatii ajon vuoren rinteitä ylös ja alas. Ilman nelivetoa hotellin sällit eivät edes päästä etenemään. Ja sitä nelivetoa tarvitsee, usko pois.

Zighy Bay 7Zighy Bay

HOTELLIALUE

Jo laskeutuessa vuoren rinnettä alas hotellille näkee sen ainutlaatuisuuden. Luksus ei enää riitä kuvaamaan Zighy Baytä. Tässä mennään jo sen yli. Hotellialue koostuu matalista, perinteisistä omanilaisista villoista. Hotellialueen kaikki tiet ovat sametin pehmeää hiekkaa. Sekä vieraat, että henkilökunta kävelivät hotellialueella joko paljain jaloin tai flipflopeilla. Jätä siis Louboutinit kotiin. Hotellin kaikkiin tiloihin on tervetullut paljain jaloin, tämä on mainittu erikseen infokirjasessa. Poukamassa ei ole muuta kuin Zighy Bayn hotelli sekä pieni kylä, josta hotelli muun muassa ostaa päivän kalat ravintoloihinsa. Hotelli on esittänyt toiveen, että kylän perinteitä noudatettaisiin, eikä pikkubikineissä heiluttaisi kylän edustalla.

Hotellialueella on kaksi uima-allas aluetta, joista toinen suolavesiallas ja rauhallisempi niistä. Rannalla on omat, muhkeat rantatuolit. Kaupustelijoita tai laitapuolen kulkijoita ei hotellin sijainnista johtuen ole. Kävimme pariin otteeseen kävelyllä rannalla iltapäivästä, eikä vastaan tainnut tulla kuin kaksi henkilöä (hotellin asukkaita).

Aktiviteetteja löytyy jokaiseen makuun. Mies unelmoi riippuliidosta kuukausia, joten se piti varata jo viikkoja etukäteen. Itse testasin hieman rauhallisempaa aktiviteettia eli balilaista hierontaa Six Senses Spa:ssa. Hierojani Asti oli osaava ja kuunteli tarkasti myös omia toiveitani (ja kipukohtia). Spa ei välttämättä päässyt ykköseksi omalla Spa-listallani, mutta top 3:seen kevyesti. Napero kävi pikaisesti leikkimässä hotellin lastenklubissa ja sai muistoksi hienon kasvomaalauksen. Hotellin aktiviteettilistalta olisi löytynyt tekemistä myös teini-ikäisille, joille oli nimetty oma klubinsa. Hotellin kirjasto oli mielenkiintoinen jo tilana ja satuinpa löytämään sieltä yhden suomenkielisen kirjankin.Zighy Bay 5Pool areaBeach Library

RAVINTOLAT

Ensimmäisenä iltana söimme illallista Shua Shackissa, jossa tarjolla oli perinteinen omanilainen ilta. Kokki kaivoi lampaan hiekasta ylös, jossa lammasta oli kypsytetty pitkään perinteiseen tyyliin. Lammas suli suuhun samoin kuin muutkin Lähi-Idän herkut baba ganoushista arabialaiseen samosaan.

Toisen päivän illallisen nautimme Summer House ravintolassa. Päivän kala ja alkupalaksi tilatut mozzarella ja terderloin olivat loistovalintoja. Ruoka oli molemmissa ravintoloissa erinomaista. Lounasta söimme oman villan rauhassa. Zighy Bay club sandwich ja pizza olivat perussettiä, mutta sushi taas loistavaa. Aamiainen oli taattua viiden tähden hotellin laatua. Mitään vähempää en olisi kyllä odottanutkaan.imageHotel area

THE VILLA

Asuimme kaksi yötä uima-altaallisessa villassa ns. kolmannessa rivissä eli emme ihan rannalla (sinne joutui kävelemään huikeat 30 metriä). Villat ovat hiljaisia eikä naapureita näkynyt tai kuulunut, vaikka hotelli oli täynnä. Villat on hyvin eristetty katseilta eli voit huoleti hyppiä nakuna ulkosuihkussa. Villassa oli erillinen oleskelualue, makkari ja iso kylpyhuone (ulkosuihkun lisäksi). Kylppärin kylpyammeeseen mahtui hyvin kaksi henkilöä lillumaan. Oleskelualue aukesi omalle terassille ja pihalle, jossa oli oma allas ja cabana. Altaan vesi oli kerrankin oikean lämpöistä.

Villan sisustus-ja rakennustyyli oli seesteinen. Koristeelliseen arabityyliin tottuneille tyyli voi jäädä kylmähköksi. Skandinaavisilmää se miellytti. Jokaisesta villasta löytyi oma viinikaappi. Iso plussa kunnon viinivalikoimasta huoneessa, Nespresso keittimestä sekä polkupyöristä, joilla saattoi käydä tutkimassa lähiseutua.

VillaVilla poolLiving roomBedroomZighy Bay 8

PALVELU

Palvelun laatu on kuitenkin se, mikä nostaa Zighy Bayn aivan omalle tasolleen. Henkilökunta onnistui lähes mahdottomassa eli kuinka tehdä palvelusta kohteliasta, mutta rentoa samaan aikaan. Oma GEMimme eli Guest Experience Maker osasi olla aina kuin sattumalta muutaman metrin päässä, jos häntä tarvitsimme. Zighy Bay on paikka, jossa kännykkä pistetään kiinni ja päivistä nautitaan yksinkertaisten rutiinien voimin. Kaksi yötä oli aivan liian lyhyt aika Zighy Bayssa. Olisin voinut kevyesti köllötellä siellä vaikka kuukauden. Kukkaroni tosin on varmaan eri mieltä asiasta.

Boy

Leave a comment

Trending