Vuosien aikana on tullut koluttua aika monta Thaimaan rantakohdetta, kaikkea Pattayasta Koh Rachalle ja monta paikkaa siltä väliltä. Krabin alue sen sijaan oli mystisesti jäänyt tutkimatta kokonaan. Itsellä veri veti Bangkokiin, mutta koska lomaa oli rajoitetusti (9 yötä), ei viitsitty pilkkoa lomaa turhaan moneen kohteeseen vaan ottaa kunnon löhöloma. Ao Nang tuntui vähän liian patongmaiselta kuvien ja kuvauksien perusteella. Haussa oli pienempi paikka, josta löytyisi rantaviivaa, muutamia paikallisia ravintoloita ja jalkahierontapaikka. Klong Muang tarjosi tätä ja niin paljon muuta.

Klong Muang oli niin nappikohde meidän tarkoitukseen, että se hyppäsi samantien yhdeksi parhaista rantalomakohteista Thaimaassa. Asuimme päätien varrella Pelican Resort nimisessä residence hotellissa. Heti tien toiselta puolelta löytyi ranta ja kasa viehättäviä rantaravintoloita. Päätien varrella oli useita hierontapaikkoja ja parin sadan metrin päässä 7/11. Klong Muangissa on vahva muslimipopulaatio ja pääkadun välittömästä läheisyydestä bongasimme ainakin kaksi moskeijaa, joiden rukouskutsut soivat lämpimässä illassa. Klong Muangista puuttui kokonaan tyttöbaarit, joten se sopii hyvin matkailijalle, joka kaipaa Thaimaan eksotiikkaa ilman niitä tyttöbaareja. Klong Muangista puuttuu myös ihmismassat, mutta silti rantaravintoloissa riitti porukkaa iltaisin. Koko kylä vaikutti elävän sulassa sovussa turismin kanssa. Paikallisten pihoilla lapset jahtasivat kanoja, äiti syötti pienelle nuudelikeittoa ravintolan takahuoneessa ja isä veteli sikeitä ravintolan lattialla. Lavataksillä pääsee helposti Ao Nangiin, jos paikallisuus tai hiljaisuus alkaa ahdistamaan ja kaipaa mäkkäriä.

Klong Muangissa ei ole pahemmin osteltavaa. Pääkadun varrella on yksi taidegalleria, muutama matkamuistoja myyvä liike, sekä useampi minisupermarket, joista löytyi myös rantaleluja. Ajoimme yhtenä iltana Klong Muang Plazalle, mutta se reissu oli melkein yhtä tyhjän kanssa. Siellä ei ollut kerta kaikkisesti mitään (yksi ravintola ja hierontapaikka taisivat olla auki). Parasta antia siltä reissulta oli hedelmävaraston täydentäminen päätien varrella olevasta hedelmäkojusta. Koko Krabin reissun ainoa ostos taisi ollakin uusi fedoratyylinen rantahattu (edellinen Hua Hinistä vuonna 2014 ostettu alkoi jo näyttää nuutumisen merkkejä).

KLONG MUANGIN HELMET

Klong Muangista löytyi muutamia paikkoja ja henkilöitä, jotka jäivät mieleen ja ansaitsevat kunniamaininnan.

Koh Kwang beach

Klong Muangin oma ranta oli leveä ja pitkä ja siellä olisi riittänyt tonttia maata auringossa. Me paistattelimme päivää usein oman uima-altaan lisäksi Koh Kwangin rannalla, jonne meidän lisäksi eksyi yleensä vain pari muuta ihmistä. Saimme siis pelata bitsifutista lähes autiolla rantapätkällä ihan itseksemme. Tällä rannalla ei ollut palveluita. Meille kuitenkin riitti se rauhallisuus, kauniit maisemat ja hieno hiekka. Vaikka Klong Muang ei sinänsä ole tunnettu snorklauspaikkana ja vesi on sameampaa, kuin lähisaarilla, onnituivat meidän pojat snorklatessa näkemään useammankin nemon näköisen kalan.

Lähikaupan ihana täti

Pelican resorttia lähellä olevassa pienessä minimarketissa ei välttämättä ollut kaikista halvimmat hinnat, mutta ehdottomasti ystävällisin myyjä. Hänestä huokui hyväntuulisuutta ja lämpöä. Hänen kissa kehräsi monesti kassatiskillä kuumuudessa, eikä välittänyt asiakkaista tuon taivaallista.

Mr Who ja lavataksi

Pelican resortin edessä päivysti aina muutama lavataksi. Tinkasimme ”Mr Whoksi” paljastuneelta mieheltä edestakaisen matkan Ao Nangiin ja takaisin. Mr Whon lavataksi olisi voinut olla ihan hyvin Jamaicalla, sillä reggae pauhasi ja valot välkkyivät. Meidän pienempi rakastui lavatakseiluun sen verran voimakkaasti, että joka kerta nähdessämme Mr Whon, piti hänen päästä kyytiin. Tämä muutamaa hammasta vaille oleva lavataksikuski oli yksi niistä ihmisistä, joista aisti vielä vanhaa kunnon thaimaalaista ystävällisyyttä.

Upea auringonlasku ja Rimlay ravintola

Meidän lempiravintolasta, Rimlaysta, pystyi illallisella ihastelemaan upeaa auringonlaskua. Koh Hong saaret näkyivät taustalla ja muutama pitkähäntävene soljui vesirajassa. Rimlay oli ensimmäinen paikka johon menimme ja testattuamme montaa muuta paikkaa, päädyimme kuitenkin aika useana iltana tänne.

Kahden tytön pyörittämä ruokakoju

Joku thain osaaja voi yrittää bongata nimen kuvasta, meille se jäi mysteeriksi. Tämä pieni kojuravintola tarjosi erilaisia nuudeli ja papaijasalaatteja. Itse maistoin papaijasalaattia ja lasinuudeleita merenelävillä. Herkulliselle nuudelisetille jäi hintaa 70 bahtia. Minun lisäksi siellä ei näkynyt muita turisteja, mutta ne muutamat pöydät täyttyivät aina paikallisista. Moni kävi lisäksi nappaamassa kasan satayvartaita moottoripyörän selästä. Minulle he roudasivat aina tuolia, jos jouduin hieman odottelemaan omaa takeaway settiäni. Sitä kaunista merimaisemaa olisi ihaillut mielellään myös seisten. 

Baan Suksai hierontapaikka

Tämä hierontapaikka oli siistein ja tasalaatuisin monista, joita testattiin. Siellä myös soi mukava loungemusiikki, eikä ne iän ikuiset 80-luvun klassikkoslovarit. Paikan löytää heti päätien mutkan jälkeen.

PERHEILLE JA PARISKUNNILLE

Me matkustimme perheenä ja kaikki nauttivat paikasta, mutta mielestäni paikka on myös otollinen pariskunnalle, joka ei jaksa riekkua myöhään iltariennoissa. Klong Muangissa on useampi tasokas hotelli. Käytimme Sofitelin spa-palveluita ja heidän tilukset näyttivät erinomaisilta. Lisäksi läheltä löytyy Small Luxury Hotels ketjuun kuuluva Nakamanda Resort ja vähän kauempaa tyylikkäästi rempattu Dusit. Meidän valinnan, Pelican Resortin skippaisin samantien, sillä hotelli petti pahasti. Voit lukea lisää ajatuksia Pelican Resort-hotelliarvostelusta.

Perheille paikka on ihanteellinen, vaikka kylää halkoo suhteellisen vilkasliikenteinen tie. Ravintoloissa omistajien omat lapset leikkivät sulassa sovussa turistilapsien kanssa ja rantaleluja löytyi aina iso kasa, joka piti lapset kiinnostuneina illallisen ajan. Kaiken kaikkiaan, erinomainen loma ja ihanan aito kylä, josta löytyy kuitenkin tarpeelliset turistipalvelut. Lämmin suositus.

One response to “Klong Muang Krabi”

  1. Tuo Rimlayn aauringonlasku kieltämättä on todella hieno, paitsi että taivas on aivan punainen, niin sen lisäksi tausta on äärettöän upea. Ja onhan tuo Koh Kwang beach myös oikein nätti.

    Like

Leave a comment

Trending