Jos olet jo maistanut ne perinteiset kreikkalaiset “must” ruoat eli moussakan, stifadon, souvlakin, horiatiki-ja taramosalaatin, tsatsikin, gemitsan ja pita gyroksen, ohessa pari uutta herkkua maistelulistalle. Kuvat on otettu tämän viikon Rodoksen reissulta.
SOUTZOUKAKIA
Täydellisimmät soutzoukakiat eli lihapullat tomaattikastikkeessa olen syönyt Golden Olympiade ravintolassa vanhassa kaupungissa, jossa ne valmistetaan kolmesta eri lihasta.
SYMIN KATKARAVUT
Tätä en ole löytänyt turistiravintoloiden listoilta, mutta ainakin Koukos ja Golden Olympiade tarjoavat näitä rouskuvia katkarapuja. Symin katkarapuja saa pyydystettyä vain tietyltä alueelta läheltä Turkin ja Kreikan välistä merirajaa, eikä ole ennenkuulumatonta, että kreikkalainen kalastaja on pidätetty pyydystäessä katkarapuja väärällä puolella merta.
FETA HUNAJALLA JA SEESAMIN SIEMENILLÄ
Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista paistettua/lämmitettyä fetaa. Kuten kuvasta huomaa, annos meinasi kadota parempiin suihin jo ennen kuin kerkesin ottaa puhelimen taskusta.
SAGANAKI
Saganakia tarjoillaan monessa paikassa, mutta herkullisinta olemme saaneet Zum Zum ravintolassa, jossa juustona käytetään kefalogravieraa. Pieni sipaus vain sitruunaa päälle.
KALI OREKSI!
Leave a comment