Jos olet jo maistanut ne perinteiset kreikkalaiset “must” ruoat eli moussakan, stifadon, souvlakin, horiatiki-ja taramosalaatin, tsatsikin, gemitsan ja pita gyroksen, ohessa pari uutta herkkua maistelulistalle. Kuvat on otettu tämän viikon Rodoksen reissulta.

SOUTZOUKAKIA

Täydellisimmät soutzoukakiat eli lihapullat tomaattikastikkeessa olen syönyt Golden Olympiade ravintolassa vanhassa kaupungissa, jossa ne valmistetaan kolmesta eri lihasta.

image

SYMIN KATKARAVUT  

Tätä en ole löytänyt turistiravintoloiden listoilta, mutta ainakin Koukos ja Golden Olympiade tarjoavat näitä rouskuvia katkarapuja. Symin katkarapuja saa pyydystettyä vain tietyltä alueelta läheltä Turkin ja Kreikan välistä merirajaa, eikä ole ennenkuulumatonta, että kreikkalainen kalastaja on pidätetty pyydystäessä katkarapuja väärällä puolella merta.

image

FETA HUNAJALLA JA SEESAMIN SIEMENILLÄ 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista paistettua/lämmitettyä fetaa. Kuten kuvasta huomaa, annos meinasi kadota parempiin suihin jo ennen kuin kerkesin ottaa puhelimen taskusta.

image

SAGANAKI

Saganakia tarjoillaan monessa paikassa, mutta herkullisinta olemme saaneet Zum Zum ravintolassa, jossa juustona käytetään kefalogravieraa. Pieni sipaus vain sitruunaa päälle.

KALI OREKSI!

image

 

2 responses to “Mitä uutta syödä Kreikassa?”

  1. Itse lisäisin listaan myös viininlehtikääryleet ja Pastitsion, nam!!

    Like

    1. destinationloma Avatar
      destinationloma

      Totta! Viininlehtikääryleistä ei jäänyt kuvatodistetta, mutta pastitsiota en tällä reissulla syönyt ollenkaan (loppui päivät kesken). ?

      Like

Leave a comment

Trending