MISSÄ JA MITEN MENNÄ?

Legolandin sijainti voi aiheuttaa päänvaivaa, jos käytössä ei ole omaa autoa, sillä Dubai Parks and Resorts alue (jolla Legoland sijaitsee) on aika kaukana turistialueista ja keskustoista. Metrokaan ei kulje sinne saakka, joten kannattaa turvautua takseihin. Dubain Parks and Resorts alueella on Outlet Village, johon pääsee ilmaisbussilla, mutta siitä on vielä matkaa Legolandiin.

Meillä oli lähes koko loman käytössä auto, joten ajoimme sinne itse. Sheikh Zayedilta oli yllättävän hyvät opasteet alueelle. Itse alue on todella laaja, mutta opasteita löytyi sieltäkin ihan kiitettävästi ja löysimme ilman suurempaa ponnistelua oikealle parkkialueelle. Meidän tullessa sinne noin klo 10.30 parkkialueella oli meidän lisäksi ehkä maksimissaan kymmenen autoa. Parkkialueelta menee oma bussi itse huvipuistoalueelle (bussi jättää muutaman sata metriä Legolandin sisääntulosta). Tässä kohtaa en nähnyt missään opasteita, joten seurattiin muita ihmisiä.

MITÄ SIELLÄ ON TEKEMISTÄ JA NÄKEMISTÄ?

Dubain Legoland on jaettu viiteen eri alueeseen, Minilandiin, Imaginationiin, Adventureen, Lego Cityyn ja Kingdomiin. Näiden lisäksi löytyy alue heti sisääntulon jälkeen, josta löytyy iso legokauppa ja muutama muu putiikki.

Me aloitimme katselun Miniland alueesta, jossa oli pienoiskoossa Dubain tunnetuimpia alueita ja rakennuksia. Jo pelkkä Miniland teki itseeni vaikutuksen. Minilandista jatkoimme Kingdom alueelle. Olimme reissussa Halloween aikaan, joten pojat saivat kädestä pitäen opetusta “Scary schoolissa” Castle Stagella. Kingdomin laitteista testasimme Dragon’s Apprenticen, Merlin’s Challengen sekä The Dragonin, josta pojat olivat ihan haltioissaan. Imagination alueella oli paljon tekemistä pienemmille etenkin Dublo Valleyssä. Pojat rakentelivat hetken omia juttujaan Lego Master Builder Academyssa sekä Built and Test talossa.

Tämän jälkeen lämmin ilma teki tehtävässä ja suuntasimme Legolandin vesipuistoon vilvoittelemaan. Tykkäsin itse jostain syystä Legolandin vesipuistosta enemmän, kuin esimerkiksi Wild Wadista ja Aquaventuresta. Legolandin vesipuisto sopi loistavasti meidän mukana olleelle kahdelle 6-vuotiaalle sekä yhdelle yli nelikymppiselle vesipedolle. Allekirjoittanutkin innostui menemään muutamaan slideen.

Parin tunnin pulikoinnin jälkeen menimme vielä Lego Cityn alueelle, jossa poika suoritti ajokortin Driving Schoolissa. Tämän lisäksi testasimme Resque Academyssa paloautolla “tulipalon” sammutusta. Ainoastaan tuo Adventure alue jäi meiltä testaamatta ajanpuutteen takia. Olisimme tarvinneet selkeästi kaksi päivää näiden kahden puiston yhdistämiseen.

 

PALJON MAKSOI?

Puistoon myydään yhden ja kahden puiston lippuja. Perinteiseen Legolandiin pystyi tuolloin yhdistämään Legolandin vesipuiston tai esimerkiksi Motiongate puiston. Meidän käydessä siellä Legoland maksoi 235 dirhamia ja kahden puiston yhdistelmälippu 285 dirhamia. Hinnat olivat samoja lapsille ja aikuisille. Alle 3-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Me käytimme hyväksi Entertainer appissa olleen 2for1 voucherin, jolla sai kahden puiston lipun kahdelle henkilölle yhteensä 285 dirhamilla. Aika hyvä diili siis. Hinnat ovat meidän käynnistä hieman nousseet, sillä tällä hetkellä 2-puiston yhdistelmälippu maksaa 330 dirhamia ja pelkkä päivän Legoland-lippu 285 dirhamia, jos ne tilaa ennakkoon netistä. Portilla liput ovat vielä kalliimmat. 

Parkkipaikka maksoi tuolloin 20 dirhamia per päivä, mutta nyt on nettisivujen mukaan ilmainen (valet-parkki maksaa 100 dirhamia). Kävimme syömässä Knight’s Table ravintolassa hampurilaisateriat, jotka maksoivat yhteensä 133 dirhamia ja olivat rehellisesti ihan kuraa (mm.kylmä sämpylä). Rahaa saa lisäksi kulumaan Lego-ostoksiin, joita voi tehdä Big Shopissa tai useassa pienemmässä kaupassa, joita on ripoteltu eri alueille. Legot ovat Dubain Legolandissa kalliita verrattuna Suomen Prisman tms. hintoihin, mutta sieltä saattaa tehdä hyviä -50% löytöjä. Meillä poika löysi puoleen hintaan Ninjago paketin, jollaista ei oltu Suomessa edes nähty. Lisäksi mukaan lähti muutama avaimenperä parhaille kavereille tuliaiseksi.

Vesipuistossa päivävuokra lokerolle oli 45-65 dirhamia, riippuen lokeron koosta. Vesipuistosta olisi voinut vuokrata myös oman cabanan (cabanan hinta oli noussut 495 dirhamista 799 dirhamiin) , jonka hintaan kuului virvokkeita, lokero ja pyyhkeet. Pyyhevuokra oli muistaakseni erikseen 40 dirhamia ja 50 dirhamilla pyyhkeen sai ostaa itselleen. Vesipulloja sai ostaa useasta paikasta kohtuullisella viidellä dirhamilla.

KANNATTIKO MENNÄ?

Todellakin kannatti. Meillä kaikilla oli huippukiva päivä (kyllä, me vanhemmatkin olemme sen verran lapsenmielisiä, että saimme paikasta paljon iloa irti). Aikaa Dubain Legolandiin kului yli 7 tuntia eli koko päivä ja paljon jäi vielä näkemättä. Ei tarvinnut unta houkutella illalla.

Se mikä Dubain Legolandissa oli mukavaa oli jonojen puute. Väkeä oli keskellä viikkoa hyvin vähän liikkeellä ja melkein jokaiseen laitteeseen saimme kävellä suoraan sisään. Tekemistä olisi ollut vaikka kuinka ja veikkaan, että emme pääse välttämään uutta Legoland kierrosta seuraavalla Dubain reissulla. Legolandin lisäksi Dubai Parks and Resorts alue näytti houkuttelevalta ja etenkin Motiongate-puistoa on moni paikallinen ystävä suositellut. Harmi, että se jäi ajanpuutteet vuoksi välistä tässä reissulla.

3 responses to “Legoland Dubai”

  1. En ollut ihan tajunnutkaan, että Dubaissa on myös Legoland. Olisi varmaan meilläkin kohteena. Minä en ole Legolandissa ikinä käynyt, en edes lapsena. Mutta uskon tosiaan, että tykättäisiin.

    Like

    1. En käynyt myöskään lapsena koskaan Legolandissa, mutta näköjään sitä saa myös näin aikuisena paljon irti kaiken maailman lasten huvipuistoista. 😀

      Like

Leave a comment

Trending