Hotelli meni vaihtoon pari viikkoa ennen reissua. Olimme varanneet alunperin toisen hotellin kauempana keskustasta, joka tarjosi puolihoitoa, mutta muutin mieltäni vielä loppuvaiheessa, kun Blaumarin omilta sivuilta löytyi hyvä hinta. Vaihto oli erinomainen valinta. En usko, että olisin ollut yhtä tyytyväinen siihen toiseen vaihtoehtoon, vaikka muutaman saturaisen halvempi olikin.

MEDITERRANEAN SUITE

Huone oli yksi suurimmista syistä hotellin vaihtoon. Toisessa hotellissa olisimme joutuneet ängetä itsemme pieneen 20 neliön huoneeseen tai ottaa kaksi huonetta. Blaumar tarjosi ihanan isot, juuri remontoidut huoneet. Check in tarjosi upgradea paremmalla näköalalla hintaan 5€ per yö, joka kannatti maksaa upeasta merinäköalasta (alunperin olin varannut katunäkymän). Huomasin vasta nyt, että itse asiassa taidettiin saada tuolla 5€:lla myös isompi huone, sillä en ollut alunperin varannut family huoneluokkaa. Mediterranean suite alkuperäisellä katunäkymällä ja aamiaisella maksoi 124€ per yö neljälle hengelle (peruutettava, hotellilla maksettava hinta). Aamiaisen sai kaupan päälle, kun liittyi hotellin omaan Fidelity klubiin. Family suitessa oli 35 neliötä ja kunnon kokoinen parveke. Huoneet oli selvästi juuri rempattu raikkaan näköisiksi.

Avohyllyihin mahtui hyvin neljän hengen viikon kamppeet. Mitään extraa huoneissa ei tyhjän minibaarin lisäksi ollut, jota olisin odottanut neljän tähden superior tekstillä mainostetussa hotellissa. Kylppäristä löytyi peruspesuaineet, vanity kit ja muhkeat pyyhkeet. Pari narinaa huoneesta kuitenkin oli. Suihku oli surkein ikinä. Vedenpainetta ei ollut nimeksikään ja pitkien hiusten pesu siinä koetteli hermoja. Jopa meidän 11v valitti suihkun surkeutta (ei normaalisti kiinnitä tuollaisiin asioihin mitään huomiota). Toinen valituksen aihe oli maksullinen tallelokero huoneessa. Ei pitäisi olla tämän tason hotelleissa. 5€:n päivähintaan tallelokeron sai käyttöön, mutta jos muistan oikein, nettisivuilta varattuna se olisi ollut kalliimpi. Varaus vaiheessa maksoin myös autolle parkkipaikan, joka oli kultaakin kalliimpi, sillä Saloun parkkipaikat ovat kortilla, etenkin viikonloppuisin. High season parkkipaikka maksoi 19€ per päivä, mutta säästi hermoja, kun auton sai aina varmasti parkkiin hotellin viereen.

PALVELUT

Aula ja muut yleiset tilat olivat siistin freesit. Ainut, joka kaipasi upliftiä oli hotellin buffet-ravintola, jossa tarjoiltiin aamiainen. Aamiainen oli aika perus, enemmän kolmen tähden versio kuin lähemmäs viisi tähteä. Kyllä sieltä mahan täyteen sai, mutta hotellin tähdistöön nähden oli pettymys. Plussaa isosta Nutella-”purkista”.

Uima-allasalue toimi hyvin meidän perheelle. Aurinkotuoleja riitti, eikä kukaan urpo päässyt varailemaan niitä seitsemältä aamulla, sillä itse allas-alue avattiin vasta kymmeneltä. Allaspyyhkeet sai uima-altaan nurkalta allasvalvojalta. Lapsille oli oma allas, jonka yhteyteen oli rakennettu pieni linna, josta lähti vesiliukumäki. Vierestä löytyi myös muutama leikkiteline ja pingispöytä, joka oli meillä kovassa käytössä. Entertainment porukka ei ollut mitenkään mukaansa tempaava, itse asiassa en edes paria kertaa lukuunottamatta nähnyt heitä. Jotain jousiammuntaa tai dartsia siellä kuitenkin tarjottiin. Perjantaisin allasalueelle tuotiin lapsille (miksei aikuisillekin) wipe out tyylinen esterata ja liukumäki. Muuten uima-altaassa ei saanut olla isompia puhallettavia patjoja tms.

Allasalueella oli baari, josta sai syötävää ja juotavaa. Meille maistui parhaiten lounaaksi parit patatas bravasit ja pullo roseeta. Hinnat olivat kohtuulliset, patatas bravas maksoi 6€, pullo roseeta 13€, oluen sai noin 3€:lla. Ruoat tulivat hotellin toisesta, siistimmästä tapas ravintolasta, Arenasta. Ravintola aukesi kello 1 iltapäivästä, joten ihan aamusta piti tyytyä virvokkeisiin. Hotellissa oli myös lasten leikkihuone ja pelikoneita, mutta pelikoneet olivat rikki meidän siellä ollessa.

MUUTA MUTINAA

Vaikka Salou on perhevetoinen paikka, oli Blaumar hotelli yllättävän rauhallinen. Blaumarissa oli selkeästi enemmän pariskuntia kuin lapsiperheitä. Sisään-ja uloskirjautuminen hoituivat ammattimaisesti hetkessä. Hotellin yksi ehdottomista valteista on sen sijainti rantapromenaadilla, lyhyen matkan päässä kaikista keskustan ostospaikoista ja ravintoloista. Viikonloppuna vastapäiselle promenaadikaistaleelle tuotiin mm. lapsille pomppimislaite ja useampia myyntikojuja. Ranta on suoraan tien toisella puolella ja hotellilla on diili Niko’s Beachin kanssa, josta saa vuokrattua rantatuolit. 

Blaumar tarjosi tyylikkään majapaikan keskellä Salouta ja voisin mennä hotelliin uudestaan huonosta vedenpaineesta huolimatta. Destination LOMA antaa Hotel Blaumarille 4 tähteä.

+Huikean hyvä sijainti keskellä Salouta

+Freesit yleistilat ja kiva allasalue

+Kohtuulliset hinnat ravintolassa

+Ei pyyhevarailua altaalla

+Huoneet remontoitu ja meillä oli kaunis sivuttainen näkymä merelle ja kaupunkiin

-Vedenpaineen puuttuminen suihkussa sekä roskakorin puuttuminen huoneesta

-Aamiainen alle tähtiluokituksen

-Pelikoneet voisi korjauttaa

4 responses to “Blaumar Hotel – Salou Espanja”

  1. Meillä ei tule ikinä vietettyä altaalla aikaa, mutta siitä huolimatta tuo aurinkotuolien varaaminen ärsyttää minua ihan valtavasti. Se toden totta on todella pöljää. Tuo vedenppaineen puuttuminen on vähän ärsyttävää, siihen törmää Euroopan ulkopuolella todella usein.

    Like

    1. Totta, Euroopan ulkopuolella tuon vedenpaineen puuttuminen on aika monessa kohteessa normi, mutten ole aikaisemmin kokenut näin suurta paineen puuttumista, että lapsetkin reagoivat siihen. Muuten oikein kiva hotelli, johon voisin mennä uudestaankin.

      Like

  2. Eila / Metkaamatkustelua Avatar
    Eila / Metkaamatkustelua

    Olipa hauskaa nähdä kuvia ja lukea kokemuksianne Saloun Blaumar hotellista, johon kävin tutustumassa vuonna 2007 ollessani vielä työelämässä. Viikonloppumatkalla olimme yhdessä jo silloin aikuisen tyttäreni kanssa. Saloussa ja sen lähellä löytyi mukavaa tekemistä ja katseltavaa kaiken ikäisille. https://metkaamatkustelua.blogspot.com/2007/07/286-172007-salou-ja-tarragona.html

    Like

    1. Kiva kuulla! Me tykkäsimme myös Salousta. Sieltä löytyi mukavasti kaikkea rannoista ravintoloihin ja tietenkin lasten suosikki eli PortAventura. Voisin mennä uudestaankin!

      Like

Leave a comment

Trending