Äiti, nyt vaan suljet silmät ja painat sitä ”varaa” nappia. Kertoo, ehkä eniten minun nihkeydestä tätä hotellia kohtaan. Ei napannut hirveesti, koska hotelli oli saanut aika tyrmäävät arviot, mutta lapset halusivat huikeat vesiliukumäet, joten otettiin 3,5 tähden hotelli Falirakista. Alla oleva on kirjoitettu huomioiden fakta, ettemme alunperinkään varanneet viiden tähden luksusresorttia. Lähinnä haettiin hyvää hintalaatusuhdetta. 

VIIHDE JA HOTELLIN VESIPUISTO

Tämä hotelli ratsastaa omalla vesipuistolla ja se sille sallittakoon. Sehän oli myös meidän suurin syy miksi hotelli valikoitui. Olimme edelliskesänä Kolymbiassa ja tällä kertaa haluttiin lähemmäs kaupunkia. Hotellin vesipuisto oli hyvä ja vietimme siellä monta päivää. Viikonloppuna porukkaa oli selkeästi enemmän, sillä vesipuistoon myydään sisäänpääsyä myös ei hotellissa asuville. Huonenumero tarkastetaan portilla ja portilta saa myös pyyhkeet. Aurinkotuolit saatiin yleensä helposti varattua vesipuiston alueelta arkipäivinä. Vesipuistosta löytyi pienet liukumäet pienemmille ja isompia hurjapäille. Kannattaa huomioida, että vesipuistossa on pituusrajat ja niitä seurataan tarkasti. Jos vauhdikkaammat liukumäet ei nappaa, löytyy alueelta myös aaltoallas ja lazyriver. 

Vauhtia riitti vesipuiston lisäksi pääallasalueella, jossa riitti ohjelmaa. Animation tiimi veti pelejä ja jumppaa englanniksi. Darts, vesipoolo, futis, vesilentopallo, vesijumppa, petankki, niitä kaikkia tuli pelattua lähes joka päivä. Vesipallopelejä ei kannattanut hävitä, sillä voittajat saivat kastella häviäjät. Vedenkestävä ripsiväri maksoi itsensä takaisin. Päivän voittajajoukkueet kutsuttiin illalla lavalle ja palkittiin kiinalaisella mitalilla. Niitä jäi muistoksi meidän perheelle kymmenisen kappaletta. Team Finland nappasi ainakin parit voitot Team Englandista (kiitos kemiläiset kanssapelaajat!). Viihdetiimi ansaitsee hehkutusta, malttoivat laittaa persoonaa likoon ja myös lapset tykkäsivät ohjelmasta. 

Allasalueen aurinkotuolit varattiin aina perinteisesti aamiaiselle mennessä, mikä kyllä nyppii itseä. Sitä sortuu alentumaan siihen myös itse, jotta saa edes jostain paikan. Hotellilla oli myös toinen allasalue vesipuiston lähellä, mutta se oli myös ammuttu täyteen joka päivä. Allaspyyhkeitä ei ole muualla kuin vesipuistossa, joten päädyimme ostamaan sellaiset itse. Myöhemmin selvisi, että saimme ottaa ne pyyhkeet myös allasalueelle. 



HUONE

Meidän huone sijaitsi sivurakennuksessa allasalueen oikealla puolella. Näkymät olivat vehreät ja merikin pilkotti tien toisella puolella. Huone oli kulunut ja menee enemmänkin kahden tähden kategoriaan kuin kolmen tähden. Kaikki repsotti, huonesiivous oli ala-arvoista (peiliä ei oltu pesty varmaan ikuisuuteen ja ikkunan sisäkarmit olivat mustana liasta) ja toisena päivänä vaatekaapin ovi tipahti niskaan. Jouduttiin siirtämään se ulos, ettei kaatunut pahemmin meidän päälle pienessä huoneessa. Ovi käytiin kyllä suht nopeaa korjaamassa. Huoneesta ei paljon löpinöitä riitä. Ehkä tuo teipattu hiustenkuivaaja kuvaa parhaiten. Wifi toimi ainoastaan julkisissa tiloissa, ei huoneissa. 



ALL INCLUSIVE JA CASE FETAJUUSTO

Ruoka, voihan pettymys. Hotellin pääravintola oli meluisa ja likainen. Buffet oli ala-arvoisen suppea ja ruoka loppui monesti kesken. Sain kehitettyä pienen operaation fetajuuston kanssa. Etsin useamman päivän fetajuustoa, koska sitä ei ollut kreikkalaisessa salaatissa eikä löytynyt mistään ravintolan tarjoilupöydiltä. Kysyin sitä kahdelta eri tarjoilijalta, josta toinen yritti tarjota minulle kermajuustoa, mutta toinen osasi sanoa, että sitä saa vain pyytämällä heidän esimieheltään. Painelin samantien esimiehen luo, joka toi minulle pöytään ison kasan fetajuustoa. Oli kunnon wtf momentti. Kreikkalainen salaatti ilman fetajuustoa ei ole kreikkalainen salaatti. Me päädyimme syömään monta iltaa ulos, sen verta huonoa ruoka oli. Hotellin lähellä olevat ravintolat Eteon Greek ja Rattan Cuizine ansaitsevat hehkutusta. 

Lounasta söimme lähes joka päivä vesipuiston ravintolassa, jonka ruoka oli astetta parempaa verrattuna pääravintolaan. Jopa salaatissa oli fetaa. Myös allasalueen lähellä oleva snackpiste toimi lounaalla. Juomat olivat halpaa polttoa, olut mukiin menevää. Mutta eipä sitä mitään vuosikertaviinejä odottanutkaan. Vesipulloja olisin eniten kaivannut kuuluvan all inclusiveen. Lasten kanssa toimi, kun saivat hakea juotavaa ja evästä itsenäisesti. Hotellilla oli käytännössä kaksi baaria, yksi aulan ja ulkotilan välissä ja toinen vesipuiston lähellä olevan, rauhallisemman allasalueen vieressä. Frappea ei saanut mistään, mutta automaatista sai cappuccinot ja espressot. Automaattien siisteydessä oli toivomisen varaa. 



SIJAINTI JA SIISTEYS

Siisteydessä jäi paljon parannettavaa, ei ainoastaan huoneissa vaan myös yleisissä tiloissa. Hotellin ravintolan ulkotila liotettiin vedellä joka aamu, mikä tarkoitti sitä, että ihmiset veivät kengissään vedet ja liat sisälle. Kaksi kauhtunutta, likaista pyyhettä ei tätä paljon estäneet ja tekivät ravintolan lattian vaarallisen liukkaaksi ja likaiseksi. Hotellin jalkapallokentän sivustat olivat rikkoutuneet ja täynnä teräviä paloja. Lisäksi siellä oli paljon roskaa, josta kävin sanomassa kahteen otteeseen. Samaisesta asiasta oli valittanut myös animation tiimi. Siivoojat kävivät noukkimassa muutaman tyhjän muovituopin, mutta eivät tehneet muuta. Heillä ei kuulemma ollut siihen siivoustarvikkeita. Toinen, mitähän hemulia, tilanne. 

Sijainti hotellilla on hyvä, Falirakin alkupäässä, josta oli lyhyt matka Falirakin pieneen keskustaan ja rannalle. Bussipysäkkikin löytyi läheltä. Fariraki ei ole oma lemppari Rodoksella, mutta helppo kohde lomalle, koska palvelut ovat lähellä. Meillä oli auto käytössä koko loman ja parkkipaikan saimme hotellin edestä. Hotellilta löytyi myös supermarket ja spa-hoitoja, mutta niitä emme kerenneet käyttämään. 


Destination LOMAn loma oli oikein onnistunut, mutta hotelli jätti toivomisen varaa. Hinta ei vastannut laatua. Tähtiä heruu vain 2.9*. Ruoka ja yleinen siisteys ala-arvoista, animation tiimi ja vesipuisto pelastivat täystyrmäykseltä. Jos vertaan edellis vuoden hotelliin Mythos Beach Resortiin, oli hotellin palveluissa iso ero Mythoksen eduksi, vaikka virallinen tähtiluokitus taisi erota vain puolella tähdellä ja hinta oli lähes eurolleen sama. 

+ Vesipuisto oli pop.
+ Hyvä animation tiimi ja paljon ohjelmaa.
+ Hyvä sijainti lähellä Falirakin keskustaa.

– All inclusive ruoka ja juomat huonoja.
– Huoneet vaatimattomia.
– Siisteydessä paljon petrattavaa. 

2 responses to “Splash Hotel Sun Palace Faliraki”

  1. Heh, kuulostaa todellakin siltä, että siisteydessä ja ruoassa olisi ollut aika paljonkin parantamisen varaa. Vesipuisto varmasti pelasti paljon, ja toisaalta, oli tässä tapauksessa merkittävä syykin kyseisen hotellin varaamiselle, joten siinä mielessä hotelli täyttikin odotukset.

    Like

    1. Juuri näin ja loma oli onnistunut, kun ei turhaan stressaile paikan päällä. Enemmän harmittaisi, jos olisi varannut 5* hotellin, maksanut itsensä kipeäksi ja olisi pettynyt.

      Like

Leave a comment

Trending