Toisilla on kohteiden bucketlist, minulla on ollut jo vuosikausia hotellien bucketlist, joka vain kasvaa kasvamistaan. Ei tarvinnut kahta kertaa pohtia missä hotellissa asuisimme kolmen yön Dubrovnikin reissulla, johon pääsimme ihan kahdestaan. Dubrovnikissa on kieltämättä hyvä hotellitarjonta etenkin pariskuntalomille. Adriatic Luxury Hotelsilta olisin voinut valita kaksi muutakin hotellia, Bellevuen tai Excelsiorin. Dubrovnik Palaceen päädyimme, koska olin joskus kymmeniä vuosia sitten saanut sen päähäni. Edes hieman kolkko 70-luvun arkkitehtuuri ei säikäyttänyt. Hotelliin on nimittäin tehty kaksi suurempaa remonttia, joista viimeisin 2014. Ennen vanhaan hotelli oli Dubrovnikin parhainta tarjontaa. Me varasimme hotellin Booking.comin kautta, mutta valmiita reissuja hotelliin tekee ainakin Aurinkomatkat, TUI ja Tjäreborg suomalaisista matkatoimistoista. 

PIENEMPI HUONE VAI ISOMPI HUONE?

Perushuone kuulosti tylsältä vaihtoehdolta 10-vuotis hääpäiväreissulle, mutta vertailtuani (ja lompakkoon katsoessani) alkoi perushuone kuulostaa tosi hyvälle. Deluxe huone olisi tarjonnut ainoastaan sohvaryhmän Superior huoneeseen verrattuna ja vasta junior suite olisi tarjonnut kunnolla lisätilaa, mutta huomattavasti kalliimman hinnan. Kahdestaan matkatessa tilaa ei tarvitse yhtä paljoa kuin koko perheenä ressatessa, joten perushuone lisättiin tilaukseen. Maksoimme 318€ per yö superior huoneesta merinäköalalla ja aamiaisella. Aika perushinta viiden tähden hotellille tuolla alueella keskellä korkea sesonkia elokuussa. Hintaan kuului myös hyvin toimiva Wifi.

Ei tarvinnut pettyä. Perushuone oli erittäin hyvä. Siisti, upealla merinäköalalla, kivalla skandifiiliksellä rempattu ja kylppäristä löytyi hyvät L`occitanen  kylpytuotteet ja amme. Tallelokero, kylpytakki, tohvelit, minibaari ja vedenkeitin kuuluivat myös perushuoneen varustukseen. Lisäksi huoneessa odotti pullo kuohuvaa. Ainut narina koko reissulla tuli sängystä, josta oli jouset pamahtaneet sängyn toiselta puolelta, juurikin minun puolelta. Nukuin kolme päivää kraatterissa. Ilmoitettiin kraatterista heti ensimmäisen yön jälkeen ja hyvitykseksi saatiin kuljetus lentokentälle hotellin Mersulla. Sänkyä eivät valitettavasti kerenneet meidän siellä ollessa vaihtamaan. Kolmen yön aikana tuli vietettyä luvattoman paljon aikaa oman huoneen parvekkeella. Merinäköala Elafiti saarille ja auringonlasku oli niin huikea, että päädyttiin viettämään pari iltaa pelkästään partsilla.

UIMA-ALLAS SE OLLA PITÄÄ

Uima-allas, se tärkein valinta lapsiperheen kesälomamatkalla sattuu pätemään näköjään myös pariskuntareissulla. Kaupunkikierroksen jälkeen unelmoin rauhallisesta allas-ajasta pina colada kädessä jotain mahdollisimman paksua romaania lukien. Tämän onnistuin toteuttamaan kolmena päivänä. Hotellilla on houkuttelevan allas-alueen lisäksi kallioranta, jonka virkistävässä vedessä kävimme pulahtamassa useammankin kerran. Uima-tossut olisivat olleet aika pop, sillä kivet olivat liukkaita ja merisiilejä lymysi piilossa. Kannattaa siis pakata ne mukaan, jos sattuu omistamaan. Allastuolit löysimme joka päivä, vaikka tulimme palvomaan aurinkoa parina päivänä vasta iltapäivästä.

Dubrovnik Palacen Lanterna Glorijet allasbaarista tuli testattua pina coladan lisäksi päivän muitakin cocktailtarjouksia. Hotellista löytyy lisäksi viihtyisä Sunset lounge baari, joka nimensä mukaisesti tarjoaa upean auringonlaskunäkymän ja iltaisin pianomusiikkia. Yhtenä iltana jäimmekin illallisen jälkeen nauttimaan pianomusiikista ja lasillisesta konjakkia. Illallista emme syöneet hotellin Maslina Tavernassa, joka on  Aleksandar Bjelogradskin taidonnäyte, mutta kävimme yhtenä päivänä lounaalla rantaravintola Pontassa. Lisäksi hotellin yläkerroksesta löytyy Lean and Light ravintola, joka on erikoistunut terveelliseen ruokavalioon. Ensimmäisenä iltana tilasimme pitsat huonepalvelusta, kun ei jaksettu lähteä minnekään kävelemään. Huonepalvelu ei ole mikään itsestäänselvyys kaikissa 5* hotelleissakaan, varsinkaan itäisellä välimerellä. Elafiti ravintolassa nautittiin aamiainen, joka oli taattua viiden tähden laatua vaikkakaan ei tajunnan räjäyttävä. Me nautimme aamiaisen Elafitin terassilla, josta löysimme varjoisan paikan elokuun lämpimissä aamuissa.

Dubrovnik Palacesta löytyy myös tenniskenttä ja kuntosali niitä arvostaville. Meillä ei tullut urheiltua kävelyä lukuunottamatta. Hotellin lähistöltä löytyy kävelyreittejä hienoilla näkyvillä ja jo hotellin omalla kauniisti hoidetulla piha-alueella oli miellyttävä kuljeskella. Spa-alue näytti houkuttelevalle ja jos olisimme olleet hotellissa pari yötä enemmän, olisin ehdottomasti testannut myös hoitoja. Hotellin alakerrasta löytyy pieni, mutta valitettavan kallis sekatavarakauppa. Pringlespurkki kustansi yli 7€, minkä katson jo liian suolaseksi sipseistä. Jätin ostamatta. Respan kerroksessa oli vaatekauppa, josta löytyi siistiä peruskampetta.

SIJAINTI, SIJAINTI, SIJAINTI

Dubrovnik palace sijaitsee omassa rauhassaan, Lapadin nimenkärjessä, kävelymatkan päässä Lapadin keskustasta. Sijainti ei ollut yhtään niin korvessa, kuin kuvien perusteella pelkäsin. Hotellin ympäristö oli ihanan rauhallinen, sillä läpikulkuliikennettä ei hotellin edustalla ollut. Suoraan hotellin edestä lähti numero 4 bussi, joka vei vanhan kaupungin edustalle. Nappasimme tuon bussin parina päivänä taksin sijaan, joka oli ihanan vaivatonta. Matkaa vanhaan kaupunkiin on noin 4,5 kilometriä. Iltaisin kävelimme Lapadin rantaan illalliselle, eikä pieni nousu takaisin tullessa haitannut ollenkaan. Kuluipahan kalorit. Olin tietoisesti vältellyt vanhan kaupungin alueella olevia hotelleja ja olin tyytyväinen valintaan.

Palvelu hotellissa oli yksinkertaisesti hyvää. Juuri sellaista, mitä tällaisella lomalla kaipaa. Kaikki perusasiat saimme tietoon sutjakassa sisäänkirjautumisessa ja aamiaisella ja muissa palveluissa hymyiltiin ja palveltiin olematta kuitenkaan lipeviä tai liian tungettelevia.

Destination LOMAN mielestä Dubrovnik Palace ansaitsee täydet 5 tähteä. Tyylikäs, hyvät palvelut omaava hotelli, joka sopii etenkin aikuisten lomaan. Toimii! 

+ Perushuone tyylikäs.

+ Upea merinäköala ja auringonlasku sekä huoneesta, että hotellin ravintoloista/baareista.

+ Hyvät palvelut ja hyvä palvelu

+ Rauhallinen sijainti, josta kuitenkin lyhyt matka Lapadin keskustaan

+- Sängyn huonoudesta pieni miinus, jonka hotelli kuitenkin kuittasi tarjoamalla lentokenttäkuljetuksen.

-Courtesy room aikansa elänyt

(alkuperäinen postaus julkaistu vuonna 2019)

2 responses to “Hotel Dubrovnik Palace – Kroatia”

  1. Heh, meillä mennään aina 100 % kohde edellä ja hotelli on huomattavasti vähemmän tärkeä. Toisaalta, ollaan tänä vuonna menossa Dubrovnikiin ja tämä kyllä vaikuttaa todella hyvältä. Joten laitetaan ilman muuta harkintaan!

    Like

    1. Lämmin suositus tosiaan! Uskon, että taso on pitänyt, sillä kyseessä jo vuosikausia kehuttu hotelli.

      Like

Leave a comment

Trending