Kyproksen toiseksi viikoksi siirryimme Protaraksen alueelle, St Elias nimiseen resorttiin. Tärkeimmät speksit tämän hotellin valinnassa olivat iso huoneisto erillisellä makkarilla, vesiliukumäet ja all inclusive. Varasimme hotellin itse, mutta St Elias Resort löytyy ainakin TUI matkatoimiston tarjonnasta.

Jos hotelli pitäisi arvioida ensimmäisen tunnin, parin perusteella, olisi tämä arvio lohduton, mutta onneksi näin ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Saapuessamme hotelliin laukut joutuu kantamaan itse check iniin. Päästessämme huoneeseen, huone oli kuin pätsi. Pian huomasimmekin, että makuuhuoneen ilmastointi ei toiminut. Tätä ei saatu hyvästä yrityksestä huolimatta toimimaan kuin vasta seuraavana päivänä, ensimmäinen yö oli hikinen. Hotelli on ympäristötietoinen ja esimerkiksi vedenlämmitys kylpyhuoneessa on hoidettu erillisellä lämmityssysteemillä, jonka joudut itse aina napsauttamaan päälle vähän ennen suihkuun menoa. Me emme huomanneet tätä kuin vasta liian myöhään eli kylmä suihku tuli ensimmäisenä päivänä. Kun sitten napsautimme tuon vedenlämmityksen päälle, koko huoneistosta paloi sulake. Testattiin sitä pariin otteeseen ja joka kerta napsahti sulake. Alkoi ympäristöystävällisyys pikkasen ärsyttämään. Ilmeisesti ilmastointi ja vedenlämmitys eivät voineet olla samaan aikaan päällä.

HUONEET

Saimme yhden makkarin huoneiston mielettömällä parvekkeella, josta oli upea näkymä St. Eliaksen kappelille ja merelle saakka. Hotelli on suhteellisen vasta remontoitu (2015-2016), joten huoneet ovat vielä hyvässä kunnossa, eikä nuhjuisuutta esiinny. Muutamissa asioissa on menty vähän riman ali, esimerkiki meillä ulko-oven lukon nuppi tippui jatkuvasti lattialle ja tietenkin meidän 1-vuotiaasta naperosta oli aina hauska käydä irrottamassa se. Siinä sitten uloslähtiessä etsittiin, että mihin sohvan taakse se nuppi on tällä kertaa jemmattu. Siivous hoidettiin mallikkaasti, ainut, jonka olisi voinut putsata lisäksi, oli se iso parveke, jonka lattia oli koko viikon likainen.

Sänky oli erinomainen, säilytystilaa vaatteille hyvin ja tallelokero löytyi. Hotellia markkinoidaan 4-4,5* hotellina, mutta huoneet eivät ihan yllä tuohon 4,5*. Kylpyhuone on todella perus ja sieltä puuttui täysin kaikki tilbehööri eli shampoot, hoitoaineet, suihkusaippua ja vartalovoide, jotka mielestäni pitäisi ehdottomasti löytyä jo neljänkin tähden majoituspaikoista. WIFI oli ilmainen, mutta se pätki.

Olohuoneessa oli pieni keittosyvennys mikrolla, pesualtaalla, jääkaapilla ja kahvinkeittovälineillä (=vedenkeitin ja murukahvit). Lapsiperheelle tuo mikro ja pesuallas ovat aika pop. Jäätävän isolla terassiparvekkeella oli kaksi tuolia ja pieni pöytä. Ihan älytöntä, ettei kyseistä tilaa ole käytetty mitenkään hyödyksi. Sinne olisi mahtunut kevyesti pari auringonottotuolia ja aurinkovarjo, jopa pieni jacuzzi. Maksoimme huoneesta neljälle hengelle 191€ yöltä, mikä oli varsin käypä hinta ottaen huomioon, että hinta sisältää myös all inclusiven koko porukalle. Hotellilla on tarjolla myös uusia uima-altaallisia huoneistoja, jotka näyttivät houkuttelevilta. Neljän hengen perheelle runsaan 50 neliön huoneen tilat olivat optimaaliset.

ALL INCLUSIVE JA RAVINTOLAT

Hotellilla oli yksi pääravintola, Lemon Tree sekä kyproslaisiin mezeihin erikoistunut Meze by Elliniko. Meillä jäi testaamatta kokonaan tuo mezepaikka, mutta eipä se paljoa haitannut, sillä ruoka pääravintolassa oli ensiluokkaista. Valitsemme yleensä all inclusive hotellin pelkästään sen takia, ettei tarvitse lähteä metsästämään lounasta lapsille, mutta tässä hotellissa söi mielellään myös iltaisin. Teemaillat toivat mukavaa vaihtelua ruokaan ja joka päivä löytyi jotain erinomaisen herkullista. Hotelli onkin saanut ruoasta hyviä arvioita, täysin ansaitusti.

All inclusive toimi muutenkin näppärästi. Nikosian päiväreissulle tilasimme edellisenä päivänä lounasboksin, josta löytyi yllättävän maukkaita kerrosleipiä, hedelmiä ja juotavaa. Koskaan en muista jonottaneeni pitkään, en illalliselle menoa enkä juomien hakua. Isolla aktiviteettialtaalla oli oma baarinsa Carob Pool Bar, josta sai käydä pyytämässä kaikkea pienistä snackeista pirtelöihin ja aikuisten juomiin. Lapsille oli tarjolla koko ajan jäätelöä. Rauhallisemman allasalueen vieressä oli ulkoilmaterassi ja sisäbaari Jacaranda, jossa katsoimme parit futiksen MM-kisojen matsit monen muun kannattajan kanssa. Vettä sai noutaa isosta kylmäkaapista aktiviteettialtaalla ja huonesiivoojat täyttivät jääkaappia päivittäin. Tämän hotellin alkoholitarjonta oli oikeasti laatupulloja eli rommi ei ollut jotain paikallisesti poltettua kuraa vaan tunnettuja kansainvälisiä brändejä. Kukaan ei myöskään jäkättänyt, jos otit koko poppoolle kerralla juomat. Vaivattomuus oli tämän hotellin valtti. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, ei jäänyt nälkä eikä jano.

ALLASALUEET JA AKTIVITEETIT

St. Eliaksesta löytyy vilkkaampi aktiviteettiallas, jonka yhteydestä on vesiliukumäet ja pienemmille splash-allas. Tällä alueella on iso kasa aurinkotuoleja, enkä nähnyt siinä hirveästi varailtavan, sillä niitä riitti kaikille. Rauhallisempi allasalue löytyy läheltä pääravintolaa. Tämän lisäksi rauhallisemman allasalueen lähellä on pelkästään aikuisille tarkoitettu poreallasalue, jolla oli yleensä vain muutama henkilö. Kaikki löytävät varmasti oman mielen mukaisen alueen. Omaksi lempipaikaksi muodostui yllättäen vesiliukumäet. Taisinpas voittaa pojankin pari kertaa, hah!

Hotellissa oli brittivetoinen aktiviteettiryhmä, jotka vetivät lapsille ja lapsenmielisille hauskaa ohjelmaa. Oma vanhempi poika (7v) osallistui mm. Dartsin heittoon, vesipooloon ja jokapäiväiseen yllätysskabaan. Henkilöt oli kyllä valittu oikein tähän hommaan. Heillä riitti energiaa ja osasivat ottaa hyvin monen ikäiset lapset mukaan. Hotellista löytyi myös oma lastenkerho, mutta emme käyneet edes vilkaisemassa sinne sisälle. Sen sijaan aktiviteettialtaan lähistöllä oleva futis/tennis/korispelikenttä oli kovassa käytössä. Kuntosali näytti myös ihan pätevältä. Bamse kävi moikkaamassa lapsia parina päivänä ja vaikka emme olleetkaan TUI matkatoimiston reissulla, oli Bamsesta iloa sekä pienemmälle, että isommalle.

Kävimme molemmat aikuiset testaamassa resortin hierontapalveluita. Hotellin spa on ulkopuolinen tarjoaja eli ei virallisesti kuulu hotellin omistukseen. Tämän huomaa ainoastaan siinä, että palveluita ei voi laittaa huonelaskulle. Kannattaa siis muistaa ottaa kortti/käteistä mukaan. Tunnin hieronnalla oli erinomainen hintalaatusuhde (hintaa jäi päivän tarjouksen jälkeen muistaakseni 54€). Jos testaat hierontapalveluja, pyydä hierojaksi Eva.

PALVELU, SIJAINTI JA YLEISARVOSANA

Palvelu on hyvää. Lyhyestä virsi kaunis. Ei välttämättä mitenkään mieleenpainuvaa, mutta asianmukaista. Minulle ei jäänyt mieleen ketään nimeltä, mutta erityismaininnan voisi antaa check in tiskin naisille sekä viihdytysporukalle allasalueella.

St. Eliaksen nimikin viittaa lähellä sijaitsevaan St. Eliaksen kappeliin, jonne pääsee näppärästi kipuamaan hotellin vierestä. Protaraksen keskustaan on noin kilometrin matka. Hotellin välittömässä läheisyydessä on paljon paikallisasutusta ja yksityisiä, vuokrattavia villoja ja huoneistoja, mikä tekee alueesta ihanan rauhallisen. Kilometrin matkan Protaraksen keskustaan kävelee nopeaa, mutta hotelli tarjoaa myös minibussikuljetusta Fig Tree Bayn rannalle.

Destination LOMA poppoo viihtyi St. Elias resortissa erinomaisesti ja antaa hotellille 4,3*. Hotelli sopii erityisesti lapsiperheille, joita olikin hotellissa paljon. Tästä huolimatta tunnelma oli suhteellisen rauhallinen eli räkänokkia ei näkynyt eikä kuulunut. Lämmin suositus hotellille. Muutamista pienistä nurinoista huolimatta hintalaatusuhde oli kohdillaan.

Parasta antia ja muutama narina ohessa:

+ Iso, freesi huoneisto ja hillitön parveke

+ Toimiva ja huoleton all inclusive konsepti

+ Ruoan ja juomien laatu erinomainen

+ Kaunis hotellialue

+ Lapsiperheet hyvin huomioitu (paljon lastentuoleja ravintolassa, oma lasten buffet ruokailuissa, jätski hyvää ja sitä riitti)

– Huoneessa paljon ongelmia ilmastoinnin ja veden lämmityksen suhteen

-Kylpyhuone 3* tasoa. Ihan siisti, mutta suihku, hanat ja tila vanhanaikaiset, vaikka hotelli on vastikään remontoitu.

-Minun rakastamat shampooputelit puuttuivat kokonaan.

-Terassin potentiaali ei käytössä

-Huoneeseen oli vain yksi avain

(Alkuperäinen arvostelu julkaistu Rantapallon alla vuonna 2018)

2 responses to “St Elias Resort – Protaras Kypros”

  1. Heh, alku ei tosiaan ollut paras mahdollinen. Mutta loppujen lopuksi tuo vaikutti oikein mukiinmenevältä paikalta. Tuo tosin itseäni ehkä vaivaisi eniten, etteivät ilmastointi ja vedenlämmitys voi olla samaan aikaan päällä.

    Like

    1. Totta, olisi mielenkiintoista tietää oliko kyseinen ongelma yleinen kaikissa huoneissa vai pelkästään meidän huoneen sulakkeissa. Mutta eipä se menoa paljoa haitannut.

      Like

Leave a comment

Trending