”Korkealle kukkulalle rakennan minä Riu hotellin”, sanoi joku vuonna 2003 ja ihan hienon hotellin rakensikin. Tämän hotellin ehdoton vahvuus ovat näkymät. Amadoresin rannalta, kukkulan päällä näkyvä valkoinen rakennus oli meidän majapaikka viime helmikuun reissulla. Varasimme hotellin runsaan kuukauden ennen lähtöä RIUn sivuilta ja maksoimme 1585€ viikosta neljältä hengeltä All Inclusive (peruutuskelpoinen hinta). Hotelli löytyy tällä hetkellä ainakin TUIn valikoimista Suomessa.

HUONEET

Grande Double huoneessa oli tilaa noin 30 neliötä ja se riitti kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle ihan ok sopivasti viikon reissulle. Kahden viikon reissulle olisin ehkä maksanut extraa isommasta huoneesta. Hotellihuone oli viihtyisästi sisustettu eikä ollenkaan nuhjuinen. Ainoat miinukset tulevat huonekerroksesta, joka vähän blokkasi upeaa merinäköalaa (ensimmäisen kerroksen edessä oli turvaverkko) ja ohuista seinistä, sillä naapurin vessassakäynnit kuuluivat vähän liiankin hyvin. Parvekkeella malttoi silti nautiskella hienosta näkymästä, joka ymmärtääkseni kuuluu kaikkiin huoneluokkiin.

Kylppäri jatkoi huoneen siistiä peruslinjaa. Kylpyammetta ei ollut, mutta plussat hyvästä tilasta lavuaarin alla, johon sai mahtumaan tarpeeksi meikkilaukkuja ja puteleita. Kylppärituotteet puuttuivat eli omat rasvat ja shampoot kannattaa ottaa mukaan, hiustenkuivain löytyi. Netti kuului hintaan ja se toimi tai tökki eli perussettiä etelän hotelleissa. Perushuoneiden lisäksi tarjolla olisi ollut isompia junior suiteja vielä hienommalla merinäköalalla.

ALL INCLUSIVE JA RUOKA

Saavuimme hotelliin yöllä ja pääsimme heti yläkerran sporttibaariin lämmittämään hodarit ja syömään voileivät. RIU Vistamar mainostaakin itseään sillä, että hotellilta saa ruokaa 24h , mistä kyllä iso plussa ja tuli yöllä tarpeeseen. Hotellilla oli erikoisravintola, aasialainen Kai, mutta me käytimme vain buffet-ravintolaa Amadoresia illan dinnereihin, koska sattui nyt olemaan helpoin lasten kanssa. Lapset tykkäsivät ruoasta, mutta meidän aikuisten mielestä ruoan laatu ja valikoimat jäivät huomattavasti jälkeen muista All Inclusive hotelleista, joissa olemme asuneet. Myöskään viinit eivät olleet meidän makuun.

Aamupala oli parhain ruokailuista, omelettipaistopisteet löytyi, kunnon tuorepuristettua appelsiinimehua ja tietysti herkulliset churrosit. Lounasta söimme yleensä Sea Breeze ravintolassa, allasalueen vieressä. Sieltä oli helppo koota salaatti itselle ja napata muutamat ranskalaiset tai pasta lounaaksi. Allasalueella oli myös toinen baari, josta haettiin juotavaa. Lapsille hittejä olivat slushjuomat ja loppumaton jäätelö. Näkymät kaikista ravintoloista olivat aika huikeat.  All inclusive toimi muuten hyvin, vaikka laatu jäikin toiveista.

ENTERTAINMENT JA HOTELLIALUE

Vapaa-ajan ohjelma alkaa olla meillä se yksi tärkeimmistä valintakriteereistä hotellin valinnassa. Esiteini-ikäinen aktiivihyrrä tarvitsee paljon urheilullista aktiviteettia ja pienempikin omat touhunsa, joten hyvä entertainment tiimi on meille kullan arvoinen. RIU hotellin ohjelmavetäjät saavatkin meiltä suitsutusta. Ohjelmaa riitti koko ajan. Esiteini kävi kaikki mahdolliset urheilusuositukset futiksesta pingiskilpailuun ja vesipalloskabasta rantalentikseen. Myös me vanhemmat pääsimme mukaan aikuisten rantalentopallojoukkueeseen ja mies kävi testaamassa myös jousiammuntaa. Näiden lisäksi oli tarjolla lukuisia jumppatunteja omalla alueella ja kuntosali.

Hotellialueelta löytyy kaksi allasaluetta. Ylemmällä tasolla on lisäksi lasten oma allas, jossa on pieni vesiliukumäki ja erillinen vauvoille tarkoitettu allas. Ylätasolta löytyy futis/koriskenttä ja rantalentopallokenttä kunnon hiekalla sekä lasten miniclubin tilat. Pingispöydät löytyvät allas-alueelle tultaessa, jumppa-alueen vierestä. Myös pyyhepalvelu toimi ainakin tuolloin klo 14 saakka pingispöytien luona. Aurinkotuoleja oli ripoteltu laajalle alueelle, enkä muista meillä olleen vaikeuksia saada sellaista. Varailua tapahtui, muttei niin paljoa kuin joissain muissa hotelleissa. Urheilusuoritusten lisäksi RIUn entertainment tiimi tarjosi iltashowt ja lasten discon lähes joka ilta. RIUn Calu-maskotti oli kova sana meidän 5-vuotiaalle.  Jos meidän napero ei olisi nukahtanut niin aikaisin, olisimme jääneet katsomaan myös musiikkiesityksiä sekä akrobatiashowt. Entertainment tiimin lisäksi muukin lomaporukka oli aktiivista eli ohjelmanumeroita ei vedetty vain paria ihmistä varten. RIU hotelliin hakeutuu selvästi aktiivisia lomalaisia.

MUUTA MUTINAA

Hotellin yleisilme on tasokas (hotelli oli uusittu 2017) ja kaikki paikat olivat siistissä kunnossa. Asiakaskunta oli sekoitus eri kansallisuuksia, perheitä ja vanhempia pariskuntia eli vähän kaikkia. Hotelli sijaitsee rinteessä, josta on matkaa alhaalle rannalle, hotelli kuitenkin tarjoaa säännöllistä kuljetusta, joka tulee tarpeen etenkin ylöspäin kavutessa. Pysäköinti hotellilla maksaa, mistä pieni miinus. Takseja sai kuitenkin helposti ja bussi kulkee hotellin vierestä. All inclusive oli käytössä lähtöön saakka, vaikka huonetta ei saanutkaan pitää. Courtesy room oli siisti ja otimme siellä suihkut vielä ennen lentokentälle lähtöä. Varasimme taksin lentokenttäkuljetuksiin suoraan hotellilta ja maksoimme siitä 60€ suunta.

RIU Vistamarin parasta antia oli ehdottomasti hotellin tarjoama vapaa-ajan ohjelma, hotellin tilukset sekä hienot näköalat ympäri hotellin. Palvelu oli mutkatonta ja kohteliasta. Huomasi, että isomman hotelliketjun tavat oli omaksuttu. Voitaisiin mennä uudestaan. Lasten mielestä aivan jäätävän kiva hotelli. Destination LOMA rankkaa hotellin neljällä tähdellä eli sanonta ”sitä saa mitä tilaa” pitää positiivisessa suhteessa paikkansa.

+Huikeat näkymät lähes joka puolelta hotellia

+Paljon laadukasta vapaa-ajan ohjelmaa sekä nuorille, että vanhemmille

+Sopiva sekoitus kaikenlaista asiakaskuntaa

+Hyvä hintalaatusuhde

+Merinäköala kaikista huoneista

-Ruoka ja juomat eivät vastanneet muuta hotellin tasoa

-Puuttuvat kylpytuotteet (shampoot etc.)

2 responses to “Riu Vistamar – Puerto Rico”

  1. Näyttää kyllä olevan hienolla paikalla tuo hotelli, joten en yhtään ihmettele, jos näköalat ovat huippuluokkaa. Kuulostaa loistavalta myös tuo ohjelman monipuolisuus, ja tuntuu olevan niin, että se on monille se kaikkein tärkein kriteeri.

    Like

    1. Kahden duracelltyypin kanssa reissatessa tuo ohjelma (varsinkin urheilullinen sellainen) tulee tarpeeseen ja bonuksena pääsevät harjoituttamaan englantia. Usealta reissulta on lisäksi jäänyt kavereita, joiden kanssa pidetään yhteyttä vuosienkin jälkeen.

      Like

Leave a comment

Trending